Organizare nuntaIn aer liber - Nunta in armonie cu naturaProbabil este ziua la care ai visat cel mai mult si vrei sa fie plina de bucuria unei zile de vara. Ca doar de aceea iti faci nunta vara si nu in miezul iernii. Si cum poti trece soarele pe lista de invitati daca nu organizand acest unic eveniment in aer liber. Cea mai dificila sarcina pare alegerea locului, asta daca nu cumva ti-a cazut cu tronc de la lungile plimbari in aer liber cu persoana iubita. Realizezi insa curand ca asta a fost partea cea mai usoara. Urmeaza alegerea decoratiilor, florilor, tortului. Insa trebuie sa tii cont de o multime de alte detalii fata de o locatie „indoor”: Cum bate soarele in timpul zilei, cum va fi luminata locatia cand se lasa seara. Iti pui si o serie intreaga de intrebari: Va fi o briza puternica? Este pe malul unui lac si vei avea ca invitati si cativa tantari si cateva broscute? Practic, trebuie sa iei in considerare o gramada de evenimente neprevazute si in acelasi timp, fiecare detaliu trebuie sa se potriveasca locatiei pentru ca nu vrei sa stirbesti din frumusetea locului ales.
Indiferent de starea vremii prognozata de orice serviciu de meteorologie, presupune ca o sa ploua. Vremea este capricioasa si nici nu este nevoie de o ploaie torentiala pentru a strica o nunta in aer liber. Un simplu „dus rece” de 5 minute, adesea pigmentat cu vant, poate sa ruineze atmosfera, sa strice decoratiile si cheful invitatilor. Oriunde ar fi locatia aleasa asigura-te ca poti continua petrecerea inauntru sau instaleaza un cort special. Daca totusi ploua, este placut sa privesti afara in timp ce savurezi, uscat, un pahar de sampanie la caldura asa ca asigura-te ca nu rupi de tot legatura cu exteriorul. Nu alege un cort complet inchis mai ales ca aerul poate deveni repede greu suportabil. Cel mai important: anunta-ti invitatii ca ai ales sa faci nunta in aer liber pentru a-si alege o tinuta potrivita.
Desi vrei ca invitatii tai sa se bucure de tot confortul, trebuie sa faci un compromis si sa nu „impodobesti” foarte mult locul astfel incat sa lasi natura sa respire. Ba mai mult, poti folosi ingenios luminile si decoratiunile astfel incat sa pui in evidenta elemente naturale. In functie de stilul ales, poti adauga elemente originale: cuiburi de pasari sau casute de pasari lucrate din lemn, oale din lut lucrate si decorate manual, leagane din lemn sau biciclete cu flori.
Poti ascunde micile imperfectiuni ale peisajului cu un aranjament din pietre si poti folosi pentru iluminat spoturi LED cu o lumina calda sau rece. Lumanarile se vor stinge foarte repede, dar poti profita de locatie pentru a inalta impreuna cu invitatii felinare chinezesti inaintea traditionalelor artificii. Ai grija totusi unde pot ajunge aceste felinare si este bine sa nu ajunga pe mana copiilor.
Pana la luminile noptii insa, foloseste-te de soare. Nu l-ai invitat degeaba la nunta ta, nu-i asa?Un apus de vara poate crea o atmosfera de poveste in seara cea mai importanta a vietii tale si va contribui la niste poze de nunta minunate. Daca exista si un lac prin apropiere este si mai bine. Stabileste petrecerea de nunta cat mai devreme. In definitiv unul din avantajele de a fi afara este de a te bucura de soare. Punctul forte al oricarei petreceri: tortul. Inspira-te din natura. Bazeaza-te pe fructe si poate fi ornamentat cu flori naturale.
Iar daca bugetul iti permite, orice nunta in aer liber trebuie sa fie luminata de focul de artificii. Corina Mihai - YES EVENTS
Alte articole:
Fii un invitat politicos, Torturi de nunta pictate manual, Sfaturi pentru nunta in aer liber, 5 lucruri de stiut despre sculpturile in fructe, Targuri de nunta in 2013
|
|
Adauga opinia ta: